gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Turkije

onderweg in Turkije © Travelmarker Reizen

turkije, een land van contrasten

Turkije kent een variëteit aan landschappen en volkeren die je in een ander land zelden tegenkomt. Aan tradities, die je iets laten zien van de dageraad van de geschiedenis.

Blauwe moskee © Travelmarker ReizenVoor iedereen is er wel 'een' Turkije. Als je bijvoorbeeld van zon, zee en uitgaan houdt, vind je er de bekende kustplaatsen aan de Egeïsche- en Middellandse Zee zoals Kusadasi, Marmaris, Bodrum of Antalya. Als je van wat meer rust houdt, vind je er kleine kustplaatsen met rustige stranden en kalme baaien, of de dorpen op het anatolische platteland. Je kunt er uitstekend de zon en zee, of een voettocht door de hooglanden combineren met de klassieke cultuur. De Grieken en Romeinen hielden ook al van de fijne plekjes aan de Middelandse Zee: er is geen Turkse badplaats zonder z'n antieke voorloper. De belangrijkste steden uit deze tijden, zoals Troje en Efeze zijn opgegraven en gerestaureerd.

Turkije is natuurlijk méér dan antieke resten, zon en zee. Voor de Turken zijn de bezienswaardigheden veelal niets meer dan een decor voor het dagelijks leven. Of een deel van het dagelijkse leven, zoals bijvoorbeeld in Kekova, waar de 'nieuwe' daken gedragen worden door muren, die dateren uit de tijd Kekova nog een antieke ankerplaats was.

dorpsstraat ons dorp © Travelmarker Reizenturkije is een land waar je buiten leeft, het is ook een land van gastvrijheid en ontmoetingen. Het moet wel heel raar lopen als je niet een avond lang met Turken over van alles en nog wat gesproken hebt. Turken houden nu eenmaal van een goed gesprek. En dan ook maar meteen met iedereen die voorbijkomt, want dat is wel zo gezellig.

Kortom, Turkije kan een avontuur zijn vol ontmoetingen met vriendelijke mensen die graag een gesprek met je aanknopen, je van dienst zijn, je aan tafel uitnodigen of het nationale spelletje tavla (backgammon) met je willen spelen op een terras.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 arrangementen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan


   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl