gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

De geografie van Thailand

Kustlandschap bij Krabi © Travelmarker Reizen

Pieken en dalen

Thailand is 514.000 km˛ groot, en is qua oppervlakte dus ongeveer vergelijkbaar met Frankrijk. Het land wordt omgeven door bergketens en vooral het noorden en westen zijn bergachtig. Langs de grens met Myanmar (Birma) in het westen liggen bergen die tussen de 600 en 900 meter hoog zijn. De hellingen zijn begroeid met tropisch regenwoud, en de grillige rotsformaties maken dit een onherbergzaam gebied. Er lopen twee grote rivieren doorheen, de Kwei Noi en Kwei Yai (kwei betekent rivier).

omgeving van Chiang Rai © Travelmarker ReizenLangs de grens met Birma en Laos in het noorden zijn de bergen hoger; met pieken van rond de 1500 meter. Ook deze hellingen zijn dik begroeid met bossen, alhoewel de laatste jaren veel bomen gekapt zijn. Het oostelijk deel van Thailand, grenzend aan Laos, ligt weer een stuk lager. Op de relatief vlakke stukken tref je een aantal natuurparken. Dit in tegenstelling tot het zuid-oosten, waar de natuur door de geringe neerslag veel minder kansen krijgt. Het noordoosten bestaat uit een onvruchtbaar zandsteenplateau. Tussen deze grensgebieden in ligt de vruchtbare en dichtbevolkte centrale vlakte, waar ook Bangkok in ligt. Hoewel de neerslag hier beneden de 1500 mm per jaar ligt, voert de grote rivier Menam Chao Phray genoeg water aan voor irrigatie en de drinkwatervoorziening. Het zuiden is een langgerekt schiereiland. De grillige kustlijn heeft mangrovenbossen en fraaie strandjes. Voor de kust liggen talloze eilandjes in een diepblauwe oceaan.

Stel je eigen reis door Thailand samen met Travelmarker Reizen

Stel je eigen reis door Thailand samen met de bouwstenen en rondreizen van Travelmarker Reizen
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Thailand samen !

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl