gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

De inwoners van Thailand

Een trots volk

Thais jongetje © Travelmarker ReizennixThailand telt ongeveer 66 miljoen inwoners, waarvan ongeveer een kwart in Bangkok, de hoofdstad.  Het exacte cijfer is onbekend als gevolg van het grote aantal niet-geregistreerde inwoners. 

De oorspronkelijke Thai vormen de overgrote meerderheid, zon 80 procent van de bevolking van Thailand. De minderheden bestaan voornamelijk uit Chinezen, Maleiers, Birmanen, Laotianen, Cambodjanen en Vietnamezen.

Etnische problemen kent Thailand nauwelijks, de verschillende bevolkingsgroepen leven vreedzaam naast elkaar, en gemengde huwelijken komen regelmatig voor. Alleen in het uiterste zuiden, bij de grens met Maleisië, zijn problemen met fundamentele moslims die niets willen weten van de regering in Bangkok en regelmatig aanslagen plegen op politiebureaus en militaire posten.

Padaung vrouw - Noord-Thailand © Travelmarker ReizenHet merendeel van de bevolking van Thailand leeft in redelijke welvaart. Niet enkel hierom is Thailand het land van de eeuwige glimlach. Deze glimlach komt ook voort vanuit een ongekende gastvrijheid en respect tegenover vreemdelingen en ouderen.

De Thai zijn een trots volk, en bogen erop dat Thailand nooit een kolonie is geweest. Thai begroeten elkaar met de 'waai', waarbij de handpalmen tegen elkaar gehouden worden en vingers omhoog wijzen.

Met name de bergvolken in het noorden van Thailand zijn zeer bijzonder. Elk bergvolk heeft een eigen klederdracht en spreekt een eigen taal. Ze zijn in de loop der eeuwen vanuit China, Tibet en Myanmar naar Thailand verdreven, waar ze nu leven zonder de Thaise nationaliteit te bezitten. Tijdens een trektocht door het gebied rond de plaatsen Chiang Mai en Chiang Rai kun je verschillende van deze Thaise bergvolken ontmoeten.

Akha vrouwen - Noord-Thailand © Travelmarker ReizenDe Akha
De Akha (ook wel Ikho genoemd) spreken een Birmees-Tibetaanse taal en zijn in het midden van de 19de eeuw vanuit China naar het zuiden getrokken. Hun dorpen zijn gemakkelijk herkenbaar aan de zogenaamde geestespoort waarvanaf bamboesterren hangen die boze geesten moeten buiten houden.

Akha vrouw - Noord-Thailand © Travelmarker ReizennixDe Akha zijn animisten en wenden zich tot de shamaan in geval van ziekte, misoogst en andere problemen. Ze gebruiken opium als pijnstillers. Akha-vrouwen zijn gemakkelijk herkenbaar aan hun hoofddeksel die behangen is met rijen zilveren ballen en opvallende munten uit het oude Indochina. Die hoofddeksels zijn een veelverkocht souvenier in Thailand en naburige landen.

Bezoek de bergvolken van Noord-Thailand

Bezoek de bergvolken in het noorden van Thailand tijdens een van de bouwstenenvan Travelmarker Reizen

.

De Thaise cultuur

naar menu landeninfo landeninfo
Maak kennis met de Thaise cultuur

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Thailand samen !boek een individuele rondreis bij TMreizen

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl