gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Nepal

Nepal, Koninkrijk onder het 'dak van de wereld'

Machhapucchre, Nepal  © Travelmarker Reizen Het bergachtige hindoekoninkrijk Nepal ligt ingeklemd tussen China en India. Het land was lange tijd volledig van de buitenwereld afgesloten. Vanaf de openstelling van haar grenzen in 1951 oefent Nepal een enorme aantrekkingskracht uit op bergbeklimmers en trekkers.

Het Himalaya gebergte - ingeklemd tussen China en India - is de hoogste bergketen ter wereld. In het Sanskriet betekent Himalaya 'oord van sneeuw'. Maar liefst acht van 's werelds veertien bergen hoger dan 8000 meter bevinden zich binnen de grenzen van Nepal.

Één daarvan, de beroemde Mount Everest, is met zijn 8848 meter de hoogste berg op aarde. Met de eerste succesvolle beklimming van de Mount Everest door de Nieuwzeelander Edmund Hillary en de Sherpa Tenzing Norgay kwam Nepal in 1953 op de voorpagina's van de wereldpers.

uitzicht over Lantang Himal  © Travelmarker Reizen nixOndanks de openstelling een halve eeuw geleden is Nepal nog altijd een middeleeuwse enclave, geïsoleerd van de rest van de wereld door het machtige Himalayagebergte. Ook nu nog zijn veel plekken in Nepal uitsluitend lopend te bereiken.

Olifantensafari in Chitwan, Nepal  © Travelmarker Reizen nixDe landschappelijke variëteit is enorm: tussen de hoogste bergen ter wereld liggen groene rijstvelden, schitterende valleien en uitgestrekte bossen gescheiden door woeste rivieren. In combinatie met de golvende heuvels van de 'hill country' en de lager liggende tropische jungle, biedt Nepal een verscheidenheid aan landschappen die vrijwel nergens in de wereld op zo'n relatief klein gebied geëvenaard wordt.

Nepalese moeder en dochter  © Travelmarker Reizen nixNepal springt er niet alleen uit door zijn natuurlijke contrasten, maar heeft ook op andere terreinen veel te bieden. Vooral de religieuze rijkdom en fascinerende ethnische culturen in de valleien van Nepal spreken tot de verbeelding. In de dorpen en op het platteland leven de 25 miljoen Nepalezen zoals ze dat eeuwen geleden ook deden. Het is juist deze enorme verscheidenheid aan landschap en cultuur die het kleurrijke Nepal tot een geliefd reisdoel maakt.

Kortom, Nepal is een land van vele uitersten, dat slechts zelden één keer bezocht wordt.

Ga opreis naar Nepal met Travelmarker Reizen

Travelmarker Reizen biedt een aantal zeer avontuurlijke reizen naar Nepal aan.

Laatste nieuws over Nepal

Website van de Nepali Times

Website van de Kathmandu Post

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina Nepal

 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal

 transport
 hotels
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Nepal samen !

boek een individuele rondreis bij TMreizen

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl