gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Madagaskar

Madagaskar, het Rode Eiland © Jan Aarts

Het Rode Eiland, een continent in miniatuurvorm

meisje © Travelmarker ReizenMadagaskar is het vierde grootste eiland ter wereld. Een bezoek aan dit bijzondere Afrikaanse land is een reiservaring om nooit te vergeten. Het is een weinig toeristische bestemming vol afwisseling: in landschappen, volksstammen en belevenissen. Het wordt wel eens beschreven als een mengeling van Afrika's mooiste kleuren en Azië's mysteries. Het eiland is echter noch Afrika, noch Azië.
Door de internationale gemeenschap uitgeroepen tot een van de ecologisch rijkste landen van de wereld, is de fauna en de flora er ronduit indrukwekkend: 90% van alle gekende lemuren leven er naast de helft van 's werelds kameleons in een uniek decor van cactussen, baobabs, aloŽ's en een kwart van Afrika's bloemenvariŽteiten.

Nosy Bé © Travelmarker ReizenReizen over Madagaskar

Reizen over Madagaskar betekent voor de meesten dat ze in de buurt van de hoofdroute over het eiland zullen blijven, en dan voornamelijk langs het traject tussen de hoofdstad Tana en de in het zuiden gelegen havenplaats Tulear. Gelukkig is het zo dat de belangrijkste bezienswaardigheden van Madagaskar langs deze 'snelweg' liggen. Vooral voor mensen met weinig tijd is het nauwelijks de moeite waard van de hoofdroute af te wijken. Je zult in de voor toeristen interessante gebieden langs de dit traject altijd de keuze hebben uit redelijk transport, accommodatie en voedsel en altijd iemand kunnen vinden die een beetje Engels, en in elk geval Frans spreekt.

Tijdsverschil

In Madagaskar is het tijdens onze wintertijd twee uur later. In de zomertijd is het tijdsverschil met Nederland en België 1 uur.

Algemeen

Aktuele reizigersinfo over Madagaskar. Geen foto's

Laatste nieuws

Laatste nieuws uit verschillende kranten
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora
 fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele reizen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Madagaskar samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl