gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Reizen in Egypte

kamelendrijvers te Gizeh © Travelmarker Reizen

De toegangspoort tot Afrika

tempelbewaking © Travelmarker ReizenNergens ter wereld vind je zo'n groot aantal antieke monumenten als in Egypte. De oude Grieken en de Romeinen gingen er al naar toe om met eigen ogen de vroegste wereldwonderen te bewonderen. Het land is dan ook waarschijnlijk een van de oudste vakantieoorden ter wereld.
De 2800 jaar dat de farao's over Egypte hebben regereerd, hebben van het land een van de oudste en grootste wereldbeschavingen gemaakt. Vooral tijdens een reis langs de Nijl kom je oog in oog te staan met de belangrijkste hoogtepunten uit de oude Egyptische beschaving.

De bezienswaardigheden

De belangrijkste bezienswaardigheden van het land zijn de piramiden van Gizeh, de necropolis van Sakkara, de tempels van Abu Simbel, Luxor, Edfu, Dendera, Esna, Kom Ombo, Abydos, de graven in het dal der Koningen en natuurlijk het Egyptisch Museum in Caro met de oogverblindende schatten uit het graf van Toetanchamon. Verder is een bezoek aan de westelijke oases van de Egyptische Sahara of de Mozesberg in de Sinaï een onvergetelijke ervaring.

meisje © Travelmarker ReizenZon, zee en vooral veel zand

Een vakantie in Egypte heeft echter veel meer te bieden dan piramiden en tempels. Langs de Rode Zee en de Golf van Akaba liggen populaire badplaatsen als Dahab, Nuweiba, Taba, Hurghada en Sharm el-Sheikh, met in de buurt duiklokaties van wereldklasse. De Sinaï-woestijn is een schitterend gebied om tochten te voet, per kameel of jeep te maken.

Reisportals over Egypte

Hieronder staan een aantal sites met uitgebreide reisinformatie over Egypte. Indien je naar een specifiek onderwerp zoekt bereik je dit meestal sneller door van het menu rechts gebruik te maken.

Deze site van het Ministerie van Toerisme is ontzagwekkend omvangrijk. Alles wat je maar over het land wilt weten kun je er vinden.

Laatste nieuws

Site van de Middle East Times. Actueel nieuws over het Midden-Oosten, met nadruk op Egypte

Engelstalige weekly van de Al-Ahram. Veel actueel nieuws over Egypte en het Midden-Oosten
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 individuele reizen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl