gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Communicatie - Telefoneren

reis terug  

De ‘ins’ en ‘outs’ van het bellen met je eigen GSM in het buitenland

uithangbord in Cambodja © Travelmarker.nlEr zijn een aantal zaken waar je mee rekening moet houden als je met je GSM vanuit het buitenland belt. Anders kun je bij thuiskomst wel eens verrast worden door een torenhoge rekening. Je kunt de kosten van het bellen in het buitenland beperken door voor vertrek het goedkoopste netwerk te zoeken en je te verdiepen in de zogenaamde 'roaming tarieven'. Bij aankomst in het buitenland zoekt de telefoon zelf het netwerk met het sterkste signaal. Vaak is dat een zusternetwerk van een aanbieder in Nederland of België en dus niet het goedkoopste.

Verder zijn de inkomende gesprekken vanuit Nederland ook voor eigen rekening, aangezien de persoon die je belt vaak niet weet dat je in het buitenland zit en zo dus tegen ongewenst hoge belkosten wordt beschermd.

praktische tips:

  • Schakel altijd de voicemail uit. Ook als je mobieltje uit staat blijft de voicemail actief, waardoor je het risico loopt drie keer voor een verbinding te moeten betalen: voor degene die je voicemail inspreekt (heen naar je vakantiebestemming en terug naar de voicemailcomputer thuis) en voor het afluisteren van de voicemail (weer naar huis). Uitschakelen van de voicemail regel je voor vertrek. Instructies hierover staan in de handleiding van je mobieltje. Via de helpdesk kun je dit ook regelen, maar als je dit vanaf het buitenland doet betaal je voor dit contact weer hoge gesprekskosten.
  • Als je gebruik maakt van prepaid bellen moet je je voor vertrek via de helpdesk aanmelden bij de aanbieder. Opwaardeerkaarten zijn in het buitenland niet te koop, sla dus voor vertrek een voorraadje in.
  • Vergeet niet het telefoonnummer van de serviceprovider mee te nemen, zodat je bij diefstal van je mobiele telefoon meteen je aansluiting kunt blokkeren. Doe vervolgens aangifte bij de plaatselijke politie.
  • Sms-en is vaak een goed en meestal goedkoper alternatief voor bellen. Sommige netwerkaanbieders bieden de mogelijkheid ook in het buitenland van (betaalde) sms-diensten gebruik te maken. Prepaid bellers kunnen wel sms-jes gratis ontvangen, maar niet versturen.
  • Vergeet natuurlijk de accu voor je mobieltje niet en neem indien nodig een internationale stekker mee.
  • Kijk of de gsm-standaard van je vakantiebestemming compatibel is met het Europese gsm-systeem. De VS, Canada, Zuid-Amerika, Japan en Zuid-Korea gebruiken een andere standaard, waardoor je in die landen niet met je eigen mobieltje kunt bellen. Het huren van een toestel kost al gauw 50 euro per week.
  • Realiseer je dat mobiel bellen in de auto zonder handsfree in de meeste Europese landen verboden is. Hier kun je een fikse boete voor krijgen.
Informatie over roaming en bereikbaarheid bij 400 operators in 153 landen voor de belangrijkste aanbieders van mobiel bellen. Hier kun je dus bekijken of het goedkoopste netwerk in het vakantieland overal dekking heeft.

En als je je GSM thuislaat.....

Telefoneren vanuit een hotelkamer wordt afgeraden omdat hotels vaak hoge commissies rekenen. Probeer indien mogelijk vanuit je hotel collect call naar huis te bellen. Meestal wordt hiervoor een klein bedrag door het hotel in rekening gebracht. Bellen vanuit het buitenland is meestal het goedkoopste met een ter plekke gekochte telefoonkaart.

Goedkoop bellen in binnen en buitenland

Prijsvergelijker voor bellen van en naar het buitenland voor GSM abonnementen

Deze pagina toont de tarieven voor bellen naar het buitenland of voor bellen in het buitenland met je GSM (30 landen).

Zoeken naar Online telefoongidsen wereldwijd

Ga op zoek naar telefoongidsen wereldwijd.

Internationale toegangsnummers

Hier kun je de toegangsnummers vinden van alle landen en plaatsen in de wereld

reis terug  
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina praktische tips
 handig op vakantie!
 online reserveren
 reisplanning
 budgettips
 cultuurshock
 taal
 bagage
 paspoort & visa
 douane
 communicatie
 geldzaken
 winkelen
 gezondheid
 risico's op reis
 reisverzekeringen
 vrouwen alleen
 reizen met kinderen
 reizen met huisdieren
 fotograferen
 filmen
   

                  

© 2017 www.travelmarker.nl